Documentaires
Vergeten slachtoffers uit een vergeten gevecht
In juli 1886 wordt het leger van Nederland ingezet in de Amsterdamse wijk de Jordaan. Het gevolg: 27 doden en meer dan 120 gewonden. Maar vandaag de dag is er geen monument of plakkaat van te vinden. Om de verhalen van de slachtoffers niet in de vergetelheid te laten, worden ze in deze documentaire uitgelegd én nagespeeld.
Hét bekendste gevecht uit de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied, opnieuw uitgelegd.
Ruim 420 Nederlandse jongens vonden de dood bij de verschrikkelijke gevechten op de Grebbeberg, van 11-13 mei 1940. Maar wat is er eigenlijk gebeurd? En hadden de Nederlandse soldaten wel een kans gehad?
Hét vergeten gevecht uit de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied.
Een intens gevecht waarbij tanks zijn ingezet, mortieren, vlammenwerpers, een artilleriebombardement, is het verzet in actie gekomen, zijn er burgerdoden gevallen, vonden er executies plaats, urenlange omsingeling en veel man-tegen-man gevechten.
Een vergeten hoofdstuk uit een vergeten bevrijding.
Een bizar verhaal dat ruim een half jaar duurde, inclusief bombardementen, plundertochten, Russische soldaten aan Nederlandse zijde, Nederlandse soldaten aan Franse zijde en een een rol voor Napoleon Bonaparte in eigen persoon.
Media aandacht